Snygga sneakers till vardags

Sneakers är en mycket användbar typ av sko som kan bäras av både män och kvinnor i alla åldrar. Dessutom finns det en uppsjö av olika modeller och stilar att välja mellan, så man kan vara säker på att det finns en sko för alla oavsett vilken smak man har.

Bekvämligheten en stor fördel

Snygga sneakersEn av sneakersens främsta fördelar är helt enkelt att den är så bekväm. Bekvämligheten återfinns på många olika plan och är nog det som lockar de flesta användarna till att bära den här typen av sko. Sneakers är först och främst bekväma att bära. Med dessa skor kan man utan problem vandra omkring en hel dag utan att få ont i fötterna eller dra på sig otäcka skavsår. Dessutom är sneakers oöverträffade när det gäller enkelheten i användningen, det skulle möjligen vara tofflor som skulle kunna konturera med dem. När man väl en gång har knutit dem i enlighet med sina individuella önskemål så är det sedan bara att hoppa i och ur sina skor när de ska användas.

Komforten i sneakers är som sagt mycket hög och några av de modeller som är allra bekvämast är de nya, lite mer avskalade sportmodellerna. Istället för att använda dem som löp- eller träningsskor kan man utan problem ha dem som vardagsskor. Fördelen med dessa skor är de fjädrande och stötdämpande sulorna plus att de är tillverkade i material som gör att de är mycket lätta. Man känner knappt av att man bär dem.

Uppklätt eller nedklätt

Sneakers går faktiskt att använda vid de allra flesta tillfällen oavsett hur pass fint man skall klä sig. Naturligtvis funkar de till vardags och vid mindre uppklädda tillfällen, det vet ju de flesta av oss och det är nog även så som den här typen av skor oftast används. Men faktum är att sneakers är mycket mer användbara än så. De funkar faktiskt även att använda till den lite mer uppklädda stilen som oftast är vanligast förekommande på en arbetsplats. Ofta kan det passa sig bra att man bryter av den formella dresscoden för att bli lite mer avslappnad och ha en mer ledig approach till stilen.

Att bära sneakers behöver dock inte innebära att man direkt anpassar stilen så att den blir enklare. Med de rätta sneakersen kan man, med fördel, även bära dem till kostym på en tillställning där man vanligtvis följer en lite mer högtidlig och formell stil. Snyggast, om man vill bära ett par sneakers till liknande kläder, är om man väljer en något enklare modell i en diskret färg. De flesta stora märkena tillverkar sneakers som är mer som en sommarsko och dessa passar alldeles utmärkt att bära till kostym eller till chinos och en snygg skjorta. Man bör dock helst inte välja den klassiska, och lite klumpigare, vita tennisskon. Ta istället en i en diskretare färg och kanske i ett annat material. Dessa modeller brukar till exempel finnas i mocka eller läder. Märken som tillverkar den här typen av sneakers är bland annat Le coq sportif, Tommy Hillfiger och Ralph Lauren.